Mediterrane panini mix met olijven en tomaat
Bakmix in Weckfles “Mediterrane Olijven-Tomaat Panini”
Bereiding:
Leeg de inhoud van de fles in een kom en voeg 500 ml lauw *water toe. Kneed alles met de handen of met een deeghaak, totdat het deeg gemakkelijk loslaat van de bodem van de kom (ongeveer 3-4 minuten). Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten op een warme plaats, afgedekt met een doek.
Kneed het deeg vervolgens nog een keer goed door elkaar. Vorm 30 broodjes zoals gewenst en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek het mengsel af en laat het op een warme plaats rusten gedurende 20-30 minuten, totdat het volume is verdubbeld.
Bestrijk de broodjes vervolgens lichtjes met water, snijd ze indien nodig doormidden of bestrooi ze met zaden of bloem. Bak het vervolgens in een voorverwarmde oven op 185°C (heteluchtoven) gedurende ongeveer 15 minuten, tot het knapperig bruin is.
*Tip: Zet een kopje water in de oven terwijl u deze voorverwarmt. Hierdoor rijst het brood beter. Vind je het wat luchtiger? Voeg wat verse gist toe.
Inhoud: 780 gram